Адреса: 61153, м. Харків, пр. Ювілейний, 52-А

КПКВ 6561040
«Удосконалити методи лікування хворих на дифузний нетоксичний зоб на етапах статевого дозрівання»
(керівник – д-р мед. наук, професор О.І. Плехова, 2013−2015 рр.)

Об'єкт дослідження: соматичне та психічне здоров'я, фізичний та статевий розвиток, вміст мікроелементів і вітамінів, стан імунної системи 198 дівчат та 202 хлопців 10-17 років, хворих на дифузний нетоксичний зоб (ДНЗ).
Мета: оптимізація фізичного, статевого та психічного розвитку підлітків, хворих на дифузний нетоксичний зоб, поліпшення якості життя шляхом розробки диференційованих комплексів лікування.
Методи: клінічні, патопсихологічні, ультразвукові, генетичні, імуноферментні, імунологічні, біохімічні, статистичні.
Результати: підтверджено мультифакторну природу ДНЗ, на виникнення та перебіг якого поряд із йододефіцитом впливають спадкові та середові фактори, забезпеченість мікроелементами, перш за все селеном та вітамінами, стан соматичного та психічного здоров'я.
Новизна: надано нову концепцію щодо обстеження та лікування хворих на ДНЗ, яка базується на визначенні індивідуального прогнозу перебігу захворювання та передбачає застосування диференційованої терапії.
Ефективність: проведення комплексної терапії у підлітків із несприятливим прогнозом перебігу зоба дозволяє підвищити її ефективність до 77, 4 % через 6 місяців та до 86,3 % через 12 місяців.
Галузь застосування: ендокринологія, педіатрія, сімейна медицина.

e-max.it: your social media marketing partner